fredag 8 februari 2013

Läkarbesök

I morse var Hilda så hostig och det pep när hon andades. Fick tid på vårdcentralen och var där klockan 13. Läkaren lyssnade på lungorna och hjärtat, tittade i öron och hals. Konstaterade att hon har slem i lungorna, men att det verkar ofarligt och att hon är jätteförkyld. Lite svullen i öronen och i halsen var hon också. Vi fick recept på Ventoline som vidgar luftrören och råden att ge alvedon och näsdroppar. Och så ska vi försöka hålla henne i sittande läge så mycket det går. Vi höjde huvudänden på spjälsängen igår med hjälp av böcker under sängbenen, och det verkar ha fungerat bra eftersom hon sov bra inatt. Nu har hon dock somnat i våran säng, men vi ska försöka flytta över henne när vi går och lägger oss.

Vi lämnade Hilda hos mamma en sväng efter läkarbesöket och gick och handlade lite mat och så innan vi hämtade henne och åkte hem. När vi kom hem hade hon 38,4 i feber, så då fick hon lite alvedon. Hon har ammat väldigt mycket, verkar vara det enda hon vill äta nu.

I morgon är tanken att jag ska på personalfest på kvällen, men det beror lite på hur fröken mår och jag tar mig iväg. Skulle vara jättekul, men vi får se hur det känns för alla parter.

Nu är det sovdags!

God natt!

Hilda sov i mammas famn när vi kom och skulle hämta henne idag:


Inga kommentarer: