lördag 6 april 2013

10 månader

Tänk att våran lilla tjej redan är tio månader! Det går verkligen galet fort. Men jag njuter av varenda sekund (minus då hon är jätteledsen, har bajsat eller har ont).
I går var mina föräldrar barnvakt här hos oss medan vi var på konsert. Vi åt först middag hemma med barnvakterna och sövde sedan Hilda. Hon hade varit lite gnällig och dålig i magen på dagen och precis när vi skulle gå så vaknade hon och var jätteledsen och verkade ha ont i magen. Hon somande i alla fall om och sov sedan hela natten. Mamma hade gått upp till henne en gång då hon grät i sömnen.
I morse fick vi svar på var gnälligheten kom från - en ny tand! Nummer fem är alltså på väg ut. Troligen kommer väl den sjätte tanden snart också.

Träffade mammas kompis, som har en dotter som har haft mjölkproteinallergo (den har växt bort nu). De går på samma barnmottagning och har samma dietist som vi men verkar ha blivit behandlade på ett helt annat sätt än vi. Måste ringa och prata med dem på måndag och höra hur det kommer sig. Mammas kompis dotter hade de till exempel gjort pricktest på och det hade visat jättetydligt att hon var allergisk. Och sedan hade de blivit arga på mamman för att de hade gett mjölk till dottern efter en period utan (något de på BVC hade tyckt att de skulle testa). De på barn menade att barnet kunde ha fått en allergisk chock.
Dietisten sa till oss att vi ska ge Hilda mycket mjölkprodukter efter de fyra veckornas uteslutning är över. Och att de ska kontakat oss efter åtta veckor... Så jag vet inte. Det känns inte helt ok. Men jag ska ringa och prata med dem i alla fall.

Hilda verkar må bra av att inte äta mjölk i alla fall. Hon har inte haft några utslag i ansiktet alls senaste veckan. Så det lutar väl åt att vi har hittat rätt problem i alla fall. Har testat ge henne tomat, vilket jag tycker att hon har reagerat på tidigare. Nu går det jättebra. Så troligen har det varit mjölkprotein i maten när hon fått nåt med tomat tidigare.

Det enda som bekymrar mig lite är hur vi löser det med mat åt Hilda när vi är utomlands. Får väl köpa med oss så klart, men om det kniper när vi är där. Är det nån som har bra tips - dela gärna med dig!

Sov så gott!


Inga kommentarer: