lördag 23 januari 2010

Hemma

Efter en lång och halvtråkig arbetsdag är jag äntligen hemma. Promenerade hem och möttes upp av sambon. Det tar ungefär 35 minuter att gå så det är en perfekt promenad för att plussa på siffrorna i stegräknaren efter en stillasittande dag. Det här med stegräknandet har det gått lite si och så med den senaste veckan. Jag har varit otroligt trött av det låga kaloriintaget och knappt orkat jobba, än mindre promenera. Men en halvtimmes sväng på lunchen varje dag har det blivit i alla fall. Och när jag nu har investerat i en värstingstegräknare för 400 spänn, så känns det som att den borde få jobba lite mer.

Såhär har mina första dagar med VLCD (Very Low Calorie Diet) sett ut:

13 januari var min första dag. Och eftersom jag hade peppat och motiverat mig själv i flera veckor innan så kändes det som en lättnad att äntligen få börja. Lärde mig den hårda vägen varför det står att man inte ska skaka varma soppor i shakern ... (Det säger poff och så flyger locket av och soppan sprutar över halva rummet.)
Gick till jobbet.

Dag 2: Jobbade kväll den första veckan och var därför trött på morgonen. Sov alldeles för länge. Tränade ett puls-pass på Itrim innan jobbet. Träffade en tjej där som hade kommit in på sitt andra år. Hon hade gått ner 25 kilo och sedan slarvat mycket och gått upp 15 kilo igen. Men nu verkade hon vara på banan igen.

Dag 3: Väldigt trött, men helt okej. Köpte ny stegräknare. Sopporna och shakerna smakar bättre och bättre.

Dag 4: Var hungrig hela dagen. Följde med sambon på affären när han skulle handla middag och kände mig inte sugen på något. Kände skönt.
Var yr och mådde illa på kvällen och fick äta min soppa innan sambon var klar med sin middag. Nu vill jag känna att det här ger resultat!

Dag 5: Storstädade och åkte och tränade på eftermiddagen. Magen funkar inte så bra. Är väldigt förstoppad. Vågen stod på 112 på morgonen.

Dag 6: Första dagen att jobba dagtid och få det att funka med pulver på jobbet. Gick riktigt bra. Har berättat för de flesta att jag går på diet och alla tycker att jag är tuff som klarar av det.

Dag 7: Första veckan avklarad! Nu känns det lite enklare, och jag har fått in en rutin. Magen funkar fortfarande inte. Funderar på om laxermedel är ett alternativ.
Tog mig iväg på ett träningspass. Blev yr i slutet av passet. Tror jag tog ut mig lite för hårt.

Vecka 2: Jag har varit så trött hela tiden. Har knappt orkat med något annat än sova, äta och jobba.
Mot helgen blev jag piggare och fick en massa energi. Och att jag gick hem från jobbet i kväll är ett riktigt framsteg! Förut har jag åkt buss för att komma hem snabbt till sen middag och ett glas vin. Eller gått ut på krogen, eller på fest.
Det känns bra att ha brutit mönstret och just nu är det väldigt skönt att bara få bara hemma.

Här är kvittot jag fick vid min första vägning:

Body type: Standard
Gender: Female
Age: 30
Height: 167
Weight: 116,9
BMI: 41,9
BMR: 8142 kj, 1946 kcal
Impedance: 439
Fat%: 50,2%
Fat mass: 58,7
Fat free mass: 58,2 kg
Total body water: 42,6 kg
Target body fat: 21-33%
Predicted weight: 86,7 kg
Predicted fat mass: 15,5-28,7 kg
Fat to loose: 30,2

6 kommentarer:

Monika sa...

Jättekul att du startat en blogg! Ska bli kul att få följa din resa. Ha en bra start på veckan! :)

Sussie sa...

Tack detsamma! :)

Unknown sa...

Man känner verkligen igen duracell kaninen. När batteriet tar slut. Allt går i ultrarapid. Jag var ute och gick en dag och när jag nästan var hemma så kände jag att nu precis nu denna stund så tog energin slut. Jag fick lov att sätta mig en stund.

Är det så det känns när man är gammal tro?

Sussie sa...

Ja, såna dagar har jag haft också. Nu har det verkligen varit lågenergibatterier i flera dagar eftersom jag är lite sjuk. Måste bli frisk fort så jag kan komma igång fullt ut igen!

Unknown sa...

Något som kan vara positivt med att vara sjuk är att kroppen bränner. Det är påfrestande för kroppen vilket ökar förbränningen. Jag var sjuk andra veckan och det är mitt bästa resultat. So far...

Sussie sa...

Jo, så är det ju. Men jag tappar ju i muskler då, och det vill jag inte. :( Men nu är jag på bättringsvägen i alla fall!